Народна странка

Народна странка Чукарица: Мултифункционална спортска дворана на Кошутњаку је спортско чудо или пројекат за прање новца?

Народна странка Чукарица: Мултифункционална спортска дворана на Кошутњаку је спортско чудо или пројекат за прање новца?

Општински одбор Чукарица Народне странке истиче да Мултифункционална дворана на Кошутњаку и годину дана након завршетка радова зјапи празна, чиме се поставља питање да ли је реч о спортском чуду или пројекту за прање новца?

,,Конкурс за опремање је поништен и потпуно је нејасно због чега се ни дан данас у њој не одржавају тренинзи. Она је требала да послужи за тренирање наших врхунских олимпијаца пред учешће на Олимпијади 2024. године. Да ли то значи да ће са тренинзима наши спортисти почети месец дана пред саму Олимпијаду?!“, упитали су из Општинског одбора Чукарица Народне странке.

Они су обишли објекат и из прве руке су се уверили о ком степену пљачке државног новца је реч.

Иако на први поглед изгледа импозантно, када се мало боље погледа види се да за 12 милиона евра, колико је у њу уложено, има и превише пропуста. Комплетно уређење окућнице је потпуно аматерски и неквалитетно сређено. Борови се суше, тротоари су таласасти, из фугни расте коров, завршна обрада је ужасно лоше изведена, док неки делови још увек нису ни завршени. Прозори и врата су подупрети каменим коцкама, а цео објекат одаје утисак јефтино "набуџеног" комплекса који треба да послужи за сликање пред новинарима.

„Оваки објекти су спорту заиста неопходни. Ми смо спремни да подржимо сваку иницијативу, поготову оне које могу да допринесу како развоју врхунског тако и промоцији школског и дечијег спорта, али нисмо спремни да подржимо јавашлук и прање новца кроз изградњу и корупцију, а на рачун грађана. Одговорни ће морати да поднесу рачуне, а ми држимо реч“, истакли су из Општинског одбора Чукарица Народне странке.

Општински одбор Народне странке Чукарица