Народна странка

Народна странка Чукарица: Пожешка у колапсу, власт девастирала улицу

Народна странка Чукарица: Пожешка у колапсу, власт девастирала улицу

Од понедељка 24. 5. 2021. године објављено је да су започети хитни радови на санацији водоводне и канализационе инсталације у Пожешкој улици иако су неколико дана пре тога радови започели. Према стању које смо затекли и разговору са радницима, највероватније је попуцала главна магистрална цев канализације, претпостављамо услед повећаног капацитета градње на овој општини.

Народна странка Чукарица је већ много пута до сад подсећала суграђане да су наши инфраструктурни капацитети на максимуму. Пожешка улица је реконструисана 2010. године. Ако се овако масивни кварови дешавају у реконструисаном делу општине, шта тек можемо очекивати на деловима који нису реконструисани 30 и више година?

Планираним пројектима, у наредних неколико година, општина Чукарица би требала да добије додатних 40.000 становника. На садашњи број од 160.000 становника то је око 25 одсто увећања. Питамо надлежне, како су замислили да то изведу ако ни у једном од планова нису навели изградњу нове и проширивање постојеће комуналне инфраструктуре?

Стање коловоза и шина, након откривања да квар постоји на мрежи, је у озбиљно лошем стању. Оштећења су евидентна. На неким местима је слегање веће од 30 центиметара. Ако узмемо у обзир да је Пожешка улица једна од најфрекфентнијих у овом делу града, намеће се питање колико је дуго овај квар био присутан кад је до оволиког слегања дошло? Друго што би смо хтели да питамо надлежне, да ли планирају санацију саобраћајног дела улице или ће се коцкати са животима својих суграђана? И најважније питање за власти на Чукарици: Зашто се адекватно не одржава постојећа инфраструктура; и водоводна и канализациона и саобраћајна!

Народна странка и њен општински одбор са Чукарице ће до краја испратити радове на хитној санацији и обавештавати грађане о томе. Дајемо реч да ће одржавање постојеће инфраструктуре и градње нове бити примарна грана нашег деловања на општини.

Народна странка Чукарица