Народна странка

Народна странка Чукарица: Неспособност градске власти узрокује да се и после две године отежано стиже до Аде

Народна странка Чукарица: Неспособност градске власти узрокује да се и после две године отежано стиже до Аде

Већ више од две године отежано се долази до Аде, а становници Кировљеве и околних улица на Бановом брду нису повезани са центром града, јер је укинуто стајалиште и аутобуси не саобраћају преко надвожњака у Кировљевој улици, који спаја Радничку улицу са Бановим брдом. 

И поред многобројних написа у медијима, опозиционих апела и петиција грађана Бановог брда ни локална, ни градска власт после две године нису у стању да израде неопходну документацију и објаве тендер, како би се бар отпочело са радовима реконструкције надвожњака.

Било да је стајалиште код Аде засметало изградњи пасареле тржног центра, која иначе још није отворена, иако је рок за њен завршетак био пре две године или зато што је процењено је да је надвожњак код Аде, у лошем стању, исход је да већ две године на овом делу не саобраћају аутобуси. Укинута су стајалишта, и то: "Петља Радничка", "Ада Циганлија" и "Кировљева", а да чак 11 линија, и то 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 и 560Е, као и ноћне линије 37Н, 51Н и 56Н више не повезују Аду Циганлију са Бановим брдом.

Општински одбор Народне странке Чукарица, захтева од градске власти да што пре започне административне процедуре, како би у што скорије време овај надвожњак профунционисао. 

„Можда Србија има стручњаке који то могу да ураде, али их владајућа странка по свему судећи нема. Да ли је то разлог двогодишњег малтретирања грађана Чукарице и Београда?“

Ова питања не постављају само Чукаричани, него и бројни Београђани који уз свакојака прескакања и малтретирања овог лета долазе на највеће купалиште на Блакану – Аду Циганлију.

ОО Народне странке Чукарица