Народна странка

Бане Максимовић (Суботица): Малверзације у ЈП Суботица-транс, тужилаштво да реагује

Бане Максимовић (Суботица): Малверзације у ЈП Суботица-транс, тужилаштво да реагује

Градски Одбор Народне странке захтева хитну реакцију тужилаштва због основане сумње да је дошло до финансијских малверзација приликом набавке стартера у јавном предузећу "Суботица-транс".

Недавно откривена чињеница да је Суботица-транс платио 1,2 милиона динара за куповину стартера за паљење моторних возила, чија је реална тржишна цена само 70.000 динара, представља огромну злоупотребу јавних средстава. 

Представници власти су на недавној конференцији потврдили су да је уређај купљен из донације, али допис "Дунав осигурања" јасно показује да ова тврдња није тачна. Ово представља јасно кршење Закона о јавним набавкама и злоупотребу јавних средстава.

Осим тога, најаве о могућој приватизацији јавног превозника у Суботици, такође су забрињавајуће. Градски превоз је основна услуга која би требало да буде доступна свим грађанима, а не да буде препуштена искључиво приватним компанијама којима је у интересу само остваривање профита.

Градски одбор Народне странке захтева одговорност за ову ситуацију. Јавна предузећа би требало да служе интересима грађана, а не да се користе за личну корист и интересе појединаца. Инсистирамо да се обезбеди потпуна транспарентност у пословању јавних предузећа и да надлежни органи испитају ову аферу, а одговорне приведу правди.

Бане Максимовић
председник ГрО Народне странке Суботица