Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): Постајемо робови у свом граду и својој држави

Александар Радојевић (Чачак): Постајемо робови у свом граду и својој држави

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић осврнуо се на проглашење банкрота за Фабрику резног алата (ФРА) рекавши да ће локација на којој се налази тај некадашњи индустријски гигант постати идеално место за градњу нових сала за свадбе и друга весеља. Он је, међутим, оценио да ће свадби у Чачку бити све мање, будући да, како је навео, у граду живи десетак хиљада људи мање него пре 10 година.

Према Радојевићевим речима, у Чачку се граде само забавни садржаји и центри за трговину и продају.

„Сведоци смо да се ових дана продају и “Слобода апарати“ који су банкротирали. Неки странци праве шпорете, бојлере, фрижидере… Ми смо то радили пре 50 година, а сада смо нагло постали “глуп народ“ који то више не зна да направи. Ваљда су Словенци, Турци и остали паметнији од нас. Фабрика резног алата, која је десетинама година производила врхунски алат и извозила у неке врхунске фирме у свету које се баве високом технологијом, доживела је судбину да се гаси, да неко жели да на месту производње ничу неки други садржаји и то се дешава буквално у целом нашем граду, у целој нашој држави. Све оно што је било производно то нестаје, све оно што је била трговина некако опстаје, али се уступа, корак по корак, странцима. Ми остајемо без локација, оне прелазе у неке туђе руке. Народ је то градио, правили су то радници и сељаци својим знојем, а то сада постаје власништво неких нових људи којима то и није потребно него ће осмислити нешто, где ће на брз начин моћи да узму неке парице“, рекао је др Радојевић на конференцији за новинаре.

Радојевић је напоменуо да се у Србији производи искључиво за странце.

„Ми корак по корак постајемо робови у свом граду и у својој држави. То ће бити судбина ФРА, то је већ судбина ПКС-а, Фабрике хартије… То је судбина свих фабрика које смо имали, које су производиле и нису се уклапале у стратегије оних великих страних моћника, којима не треба наша производња, али им треба да производимо за њих за плату од 300 евра“, закључио је др Радојевић.