Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): Ко ће радити у новом Дому здравља у Љубићу?

Александар Радојевић (Чачак): Ко ће радити у новом Дому здравља у Љубићу?

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић поздравио је то што се планира изградња новог Дома здравља у Љубићу али је поставио питање ко ће радити у њему јер и у постојећим амбулантама нема довољан број здравствених радника. Како је рекао, здравство се деценијама урушава па је тако угашена стоматолошка служба Дома здравља, а у самом Дому здравља и Болници нема довољно лекара и техничара.

„То је добро, то је у реду што се праве нови објекти, али прво треба обезбедити лекаре и људе који ће радити у њима. У Чачку и селима имамо далеко више амбуланти, ординација него што имамо извршилаца односно доктора у тим ординацијама. У Медицини рада која и данас сјајно изгледа, у њој ради неколико лекара. Зграда је потпуно неискоришћена као и амбуланта у Љубићу, Прељини, Рошцима, Премећи…Сајт Јавног здравља се не аужира од 2019. па не знамо које амбуланте раде, а које не раде. Уз то се доноси одлука да се гради амбуланта у Љубићу где у постојећу долазе лекари из других амбуланти. Идеја за изградњу би била добра када би имали довољан број лекара“ рекао је др Радојевић.

Радојевић је поставио и питање ко је донео одлуку да се уместо у Прељини Хитна помоћ за ауто-путеве гради у Љубићу.

„Чвориште ауто-путева се налази у Прељини и хитна помоћ је планирана у Прељини где је и улазна саобраћајница. Уместо тога неко је променио планове па ће хитној помоћи требати десетак минута више времена да дође до самог ауто-пута, а подсетићу да је у случајевима незгода потребно што брже стићи и збринути пацијента“, упозорио је Радојевић.

преузето са портала Ozonpress