Народна странка

Народна странка Ада: Где је наш новац, господине Билицки?

Народна странка Ада: Где је наш новац, господине Билицки?

На последњем заседању Скупштине општине Ада 27. маја 2021. године председник општине господин Золтан Билицки (СНС) јавно је признао да се од 2012. године од грађана општине Ада наплаћују наменска средства за изградњу канализционе мреже и прикључивање домаћинстава на исту. Новац се годинама сливао у општинску касу, а посао никада није завршен.

Ово скандалозно признање председника општине Билицког повлачи за собом логично питање које гласи:

Шта се десило са новцем грађана која су наменски наплаћивана дугих 9 година кроз директна уплаћивања, али и кроз наменске дажбине за изградњу канализационе мреже кроз месни самодопринос, локалне таксе и порезе? Да ли их је неко током девет година трошио на друге намене и, ако јесте, ко ће за то одговарати?

Позивамо председника општине Ада господина Золтана Билицког да, као одговорно лице за извршење буџета општине Ада, јавно представи и учини транспарентним за јавност обрачун утрошка ових средстава!

Реците грађанима општине Ада где је отишао њихов новац? Где су отишла уплаћена средства? Јер, грађанима Аде није потребно ничије извињење за учињене пропусте и грешке, већ им је потребна одговорна локална власт која ће одржати своја обећања и одговорно, наменски користити новац својих суграђана.

Повереништво Народне странке Ада
Општински одбор Демократске заједнице војвођанских Мађара у општини Ади (ДЗВМ)