Народна странка

Народна странка Ада: Докле ће се ширити смрад са ађанске депоније смећа?

Народна странка Ада: Докле ће се ширити смрад са ађанске депоније смећа?

Становници општине Ада већ месецима остају заробљени у својим кућама јер у вечерњим часовима не могу да удахну свеж ваздух, не могу да суше веш у дворишту, не могу да проветравају или да се тек тако прошетају улицом од несносног смрада који се шири са депоније смећа. Сметлиште гори, шири се непријатан мирис, црни дим куља кроз град. Овакав амбијент доводи и до здравствених проблема, отежава дисање и пече грло.

По нашим сазнањима грађани општине Ада су се већ жалили надлежнима поводом овог проблема, а нарочито на "случајне пожаре" који већ годинама уназад у летњим месецима „спонтано" избијају на локалној депонији. Ипак, чини се да су све досадашње притужбе грађана биле недовољне да покрену владајућу СНС-СВМ већину. Господин Билицки Золтан (СНС) као председник општине и директор ЈКП "Стандард" Ада господин Милан Попов још увек нису предузели одговарајуће и за становништво мерљиве радње у циљу решавања овог заиста "горућег" проблема од општег интереса за све становнике општине Ада.

Питамо се, зар овај смрад не допире до удобних и климатизованих канцеларија општинске управе? Докле ћете дозволити да се шири тај несносни смрад са ађанске депоније смећа?

Ценећи интересе грађана општине Ада повереништво Народне странке у Ади, као и општински одбор Демократске заједнице војвођанских Мађара захтева од председника општине Билицки Золтана (СНС) и директора комуналног предузећа Милана Попова да што хитније предузму све неопходне радње у циљу заустављања свакодневног загађивања ваздуха и животног простора наших суграђана.

Поред рада на комуналном опремању луксузног викенд насеља на обали Тисе позабавите се мало и са општим интересима свих становника општине Ада. Јер свакодневни пожар, дим и несносни смрад са сметлишта спада у ту категорију.

Повереништво Народне Странке Ада
Општински одбор Демократске заједнице војвођанских Мађара у општини Ада (ДЗВМ)