Народна странка

Ковачевић: Хитно послати инспекцију у све државне произвођаче наоружања

Ковачевић: Хитно послати инспекцију у све државне произвођаче наоружања

Председник Одбора за привреду и предузетништво и члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић позива државне органе да “хитно пошаљу надлежне инспекцијске органе задужене за безбедност радника у све државне произвођаче наурожања како би се на убудиће избегла свака дискриминација власника малих и средњих предузећа за чији бољитак се залаже Народна странка”.

“Када се деси и најмањи инцидент у приватној фирми, пожар или повреда радника, јавност, медији а нарочито власт, полиција и инспекцијски органи готово да тог власника линчују. Затвор му не гине”, рекао је Ковачевић.

Он је додао да је “недопустива толеранција на неконтролисани процес производње који учестало доводи до пожара, несрећа и смртних исхода радника у овим предузећима”.

“Нигде у свету се учесталост инцидената толико не понавља и толерише без последица као сто је то у Крушику, Слободи и осталим произвђачима наоружања чији је оснивач држава, а поуздани СНС кадар на његовом челу”, навео је Ковачевић.

РО Народне странке за привреду и предузетништво апелује на јавност да се притиском медија “хитно стане на пут овом јавашлуку”. 

“Тиме ћемо помоћи и породицама страдалих радника да њихове жртве не буду заборављене и да се никад више не понове међу преосталим радницима ових предузећа”, поручио је Ковачевић.