Народна странка

Јовановић: СНС инцидентима прикрива своју катастрофалну политику

Јовановић: СНС инцидентима прикрива своју катастрофалну политику

Заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас, гостујући у Теми дана на Н1, да је владајућа већина у градском парламенту инцидентима покушала да од грађана сакрије истину да од њих узима све више новца који троши на "бесмислице". 

"Порез на имовину је од 2013 повећан за 300 одсто, Београђани плаћају најскупље грејање у Европи, а новац из буџета се троши на гондоле, јарбол, “испаљивање ватромета” и новогодишње осветљење због којег нам се сви смеју", рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је истакао да у градском буџету истовремено нису предвиђена средства за бесплатне вртиће, бесплатне уџбенике, додатак за младе брачне парове и 13. пензију најсиромашнијим пензионерима. 

"Приватници у јавном градском превозу добијају двоструко веће субвенције, а превозе мањи број путника од државног ГСП-а, у којем су у ппследњих пет година плате возачима смањене за 30 одсто. Систематски се уништава ГСБ, а очигледно су поједини приватни превозници у комбинацији са владајућом већином у граду", рекао је Јовановић. 

Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, истакао је да су одборници СНС-а на седници градског парламента изазвали инциденте којима су покушали да скрену пажњу јавности са најважнијих питања. 

"На наше аргументоване критике СНС је одговорио салвама увреда и псовки. Њихов циљ је да инцидентима онемогуће критику, а да за инциденте окриве опозицију", рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да власт не помиње Београд на води као развојни пројекат од када је поставио питање колико су Београд и Србија зарадили од тог пројекта.

 "Нема зараде. Сада помињу реконструкцију Кнеза Милоша као развојни пројекат, што је гротескно. Прерходна градска власт је оставила три моста у Београду, док ова пет година само најављује шта ће урадити", рекао је Јовановић.