Народна странка

Јовановић: Рекордан број мафијашких убистава, а Стефановић броји демонстранте

Јовановић: Рекордан број мафијашких убистава, а Стефановић броји демонстранте

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је у 2018. години у Србији извршен рекордан број убистава повезаних са криминалом, чак 29, од којих 21 у Београду.

Јовановић је подсетио да је 2012. године у целој држави било шест таквих убистава.

"Срамно је да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сазива ванредну конференцију за новинаре да би показивао слике мирних демонстраната у Београду и анализирао какве јакне носе, док у исто време ниједно од сурових убистава у Београду није добило судски епилог, а за половину нема чак ни осумњичених", рекао је Јовановић телевизији Наша.  

Ако је државна секретарка МУП-а Дијана Хракаловић могла да оде у Лучане, могао је и Стефановић са њом да дође у Скупштину Београда и извести о стању безбедности у главном граду, што је предложила одборничка група „Савез за Србију“, навео је Јовановић. 

"Стефановић и његови државни секретари зато сносе пуну одговорност за епидемију криминалних обрачуна и погоршање безбедносне ситуације у Београду и Србији", истакао је Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе “Савез за Србију” у Скупштини Београда.