Народна странка

Јеремић: Никада овакви криминалци нису били на власти

Јеремић: Никада овакви криминалци нису били на власти

Председник Народне странке Вук Јеремић је за Н1 изјавио да су тренутно на власти криминалци већи него за време Слободана Милошевића.

„Добро је што Вучић нема моћ и војну силу коју је контролисао Милошевић јер би у том случају Србију вероватно снашло зло огромних размера. Са сваким даном владавине овог корумпираног и криминализованог режима излажемо се опасности да нам се поново десе ствари које су се догађале током деведесетих“, рекао је Јеремић.

Говорећи о масовним протестима који се одржавају већ три суботе за редом, Јеремић је истакао да су људи на улице изашли „због осећаја неправде и безнађа“.

„Ови протести се од свих ранијих разликују по бројности. Почео је као протест против политичког насиља, али је прерастао у протест против економске принуде, понижавња и вређања интелигенције грађана, лоповлука, бахаћења, као и против медијског мрака“, казао је Јеремић.

„Циљ протеста је да се промени тоталитарни поредак који не дозвољава другачији став  и физички се обрачунава са неистомишљеницима. То се неће догодити без одређеног притиска који је могуће изгенерисати само на улици јер институционално за тако нешто нема простора“, поручио је председник Народне странке.

Он се осврнуо и на изборе у Лучанима напомињући да толика количина изборних неправилности у Србији до сада није била забележена.

„Оно што је тамо било најбизарније је брутална и нескривена злоупотреба полиције. Државни секретар министрарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић је, обучена у тренерку, два дана из полицијске станице у Гучи управљала специјалном изборном операцијом СНС, и преузела контролу над локалном полицијом, иако за то није имала никакво овлашћење“, рекао је Јеремић, додајући да је “Хркаловићка најдиректнији експонент организованог криминала у врху српске полиције”.

Јеремић је истакао ће материјал изборних нерегуларности из Лучана бити представљен ОЕБС-у, Савету Европе и другим међународним телима која са пуно пажње прате дешавања у Србији.

Он је поновио да ће Савез за Србију бојкотовати све наредне изборе док се не остваре услови да они буду фер и поштени, као и да се Народна странка залаже за бојкот Парламента као „најосакаћеније институције“.

Коментаришући дешавања на Косову и сарадњу председника Србије и Хашима Тачија, Јеремић је подсетио на њихове преговоре иза кулиса.

„Вучић и Тачи су се до сада тајно састајали и договарали поделу Косова у Паризу, Њујорку, Риму... Ни један од њих ме није демантовао“, подсетио је Јеремић.

„СНС на Косову, оличен у Српској листи има пун капацитет да у сваком тренутку обори косовску владу. Међутим, они то нису учинили након подизања такси, нити након формирања војске, чиме су само потврдили да сам у праву - да криминална руководства Београда и Приштине блиско сарађују“, закључио је председник Народне странке.