Народна странка

Јеремић: Народна странка отворена за све који ће се без компромиса борити против власти

Јеремић: Народна странка отворена за све који ће се без компромиса борити против власти

Текст објављен на сајту новинске агенције Бета, 14.10.2017

Председник Иницијативног одбора Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је у току последња фаза припрема за 22. октобар када ће бити одржана изборна скупштина Народне странке, која ће бити отворена за сарадњу са свим политичким актерима и организацијама спремним да се без компромиса укључе у политичку борбу против власти.

Јеремић је, обилазећи штанд Народне странке у Кнез Михаиловој улици у Београду, где градјани могу да потпишу Проглас подршке њеном оснивању, рекао да ће њена прва мисија бити усмерена на борбу против немаштине, неправде, корупције и примитивизма који је "као коров израстао свуда по Србији".

"Прва мисија Народне странке биће борба против актуелног система који не ради у интересу народа", рекао је Јеремић и додао да је тежак сваки почетак у атмосфери безнадја и страха, у којој народ у Србији живи.

Навео је да ће Народна странка бити отворена за све часне и неукаљане људе који, како је рекао, "нису изгубили наду и жељу да се баве својим животом и да утичу на њега, као и да на овај или онај начин буду ангажовни у политици".

"Народу је доста политике и политичких странака. Али, не постоји други начин политичке борбе осим кроз устројену организацију", рекао је Јеремић и оценио да се без укључивања људи у политичку борбу и платформе која би омогућила ту борбу не могу  постићи никаве промене.

Упитан да прокоментарише објаву академика Душана Теодоровића на Твитеру у којој је на пиће и договор у свој стан позвао Нову странку, Демократску странку, Покрет слободних градјана, Доста је било, Социјалдемократску странку, Паткицу, Народну странку, Против диктатуре и друге, Јеремић је пренео да је Теодоровићу казао да је за то спреман и да те његове услове у потпуности прихвата.

На свом Твитер налогу Теодоровић је навео: "НОВА, ДС, ПСГ, ДЈБ, СДС, Паткица, Народна, Против диктатуре, етц.… Додјите на пиће код мене у стан да се договоримо. На отирачу, уз прашину са ципела, морате да оставите сујете, анимозитете и 'програмске разлике'. Једна листа је једини начин да победимо зло у Београду".

"Желим да верујем да ће бити у стању да своје сујете оставе по страни. Са моје стране не постављам никакве услове, ово није моменат где се тера мак на конац, где се тражи длака у јајету, где се инсистира на разликама, исувише је велик проблем који се налази пред нама. Можемо да га решимо искључиво уколико своје оставимо по страни и заиста се чистог срца заједно ангажујемо", казао је Јеремић.

Додао је да верује да ће резултат заједничке борбе коју ће Народна странка на сваки начин подржати допринети томе да то буде случај када буде дошло до избора у Београду.

Упитан да прокоментарише данашње обележавање 100 дана Владе, Јеремић је казао да је ова Влада на власти од 2012. године и да је говорити о 100 дана заправо замена теза.

"Не знам који је пут да се обележава... Ми можемо говорити о учинку шест година актуелног поретка", додао је он.

Јеремић је раније потписао онлајн Проглас подршке оснивању Народне странке у којем се као кључни проблеми друштва наводе сиромаштво и недостатак перспективе јер Србија пролази кроз дубоку моралну, друштвену, економску и политичку кризу, технолошки и економски заостаје за земљама у окружењу и за светом.

Проглас подршке оснивању Народне странке потписало је више од 70 јавних личности.