Народна странка

Јеремић: Ако их не зауставимо, криминалци ће бити господари судбине наше деце

Јеремић: Ако их не зауставимо, криминалци ће бити господари судбине наше деце

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је фирма “Миленијум тим”, на чијем челу се налазе бизнисмени Стојан Вујко и Иван Бошњак, један од најбоље организованих система за исисавање новца из државног буџета, и да се њихова коруптивна делатност добро види на примеру приватизације Врањске Бање.

“”Миленијум тим” купује хотеле и специјалну болницу у Врањској Бањи за мање од два милиона евра у јуну 2020, усред пандемије вируса корона. Непосредно након те трансакције, болница је избрисана из регистра здравствених установа, у тренутку када се тражио кревет више за оболеле од ковида у Пчињском округу“, рекао је Јеремић у интервјуу порталу Славија-инфо.

Јеремић је навео да је “Миленијум тим” за тај пројекат убрзо потом добио 10 милиона евра субвенција из државне касе, поводом чега се огласио и Савет за борбу против корупције са предлогом Влади Србије да се преко тужилаштва и осталих надлежних институција испроцесуира овај случај.

„Није се десило ништа, осим да када је Народна странка почела да прича о томе а неки медији то пренели, су сви добили безобразне астрономске тужбе од “Миленијум тима”, са циљем да будемо ућуткани“.

Јеремић је рекао да компанија “Миленијум тим” остварује огромне приходе од државе на пројектима гасификације које добија без тендера, преко градње државних станова, кроз “Београд на води”, а у будућности то планира да учини преко пројекта стамбено-пословног комплекса на простору хала ИМТ-а, као и на Макишком пољу, главном водоизворишту Београда.

„Ако не будемо стали на пут криминалцима, људи попут Звонка Веселиновића, Николе Петровића и Славише Кокезе ће сутра бити господари судбине наше деце“, поручио је Јеремић и додао је то још један од разлога због чега се Народна странка залаже за реваншизам.

„Реваншизам је немилосрдно привођење правди свих оних који су опљачкали државу и тровали народ, и огрешили се не само о правне, већ и о моралне регуле. Реваншизам је педантна лустрација, уз пажљиво испитивање порекла имовине“, рекао је Јеремић и навео као пример оних према којима ће бити спроведен реваншизам Жељка Митровића, Драгана Ј. Вучићевића, Горана Весића и Александра Шапића.

Говорећи о преговорима о изборним условима, Јеремић је рекао да је „конзервативан у очекивањима“.

„У Европи још увек нису свесни тога да је диктатура у Србији штетна по њихове интересе. Али, ипак им је проблем да то буде у толико отвореној форми, без опозиције у парламенту".

Он је навео да је претња бојкотом једини начин да режим направи какве-такве уступке у изборним условима.

„Не будемо ли чврсти у ставу да ћемо поново бојкотовати изборе уколико не дође до побољшања услова, Вучић нам неће дати ништа. Народна странка је дала реч грађанима да неће бити икебана у Вучићевом имагинаријуму демократије. Одржали смо реч прошле године, и опет ћемо“, закључио је Јеремић.