Народна странка

Иницијатива за сазивање седнице Народне скупштине о Косову и Метохији

Иницијатива за сазивање седнице Народне скупштине о Косову и Метохији

Народна странка поднела је иницијативу председнику Народне скупштине за хитно сазивање посебне седнице на којој би се расправљало о Косову и Метохији, а на коју би био позван и председник Републике Србије који би народним посланицима поднео извештај о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, као и релевантним међународним околностима.

"Имајући у виду да је примена одлуке привремених институција у Приштини о личним картама издатим од стране надлежних органа Републике Србије, као и пререгистрацији возила одложена за само 30 дана, односно за 1. септембар ове године, а да је за 18. август најављен састанак председника Републике Србије и челника привремених приштинских институција, сматрамо да би било од изузетне важности да Народна скупштина након свеобухватне расправе донесе релевантне акте како би се установио преговарачки оквир Републике Србије, а по питању заштите територијалне целовитости, суверенитета, права и интереса Републике Србије и грађана српске националности на простору А.П. Косова и Метохије," наводи се даље у иницијативи посланичке групе Народне странке. 

Посланичка група Народне странке подећа и да је Народна скупштина о Косову и Метохији последњи пут расправљала још у мају 2019. године.