Народна странка

Предраг Делић: Здравствени радници оправдано незадовољни због односа државе према њима

Предраг Делић: Здравствени радници оправдано незадовољни због односа државе према њима

Председник Одбора за здравство Народне странке Крагујевац др Предраг Делић изјавио је да су здравстени радници незадовољни својим положајем „због свих недаћа које су преживели током пандемије вируса корона“.

„Од почетка пандемије здравствени радници су заиста били изложени огромним физичким и менталним напорима. Доста су чести случајеви обољевања међу њима и подсећам да смо једна од земаља са највећом стопом смртности управо међу здравственим радницима“, рекао је др Делић у интервјуу за Данас.

Он је истакао да је непримерено уопште спомињати победу над вирусом.

„Сви смо свесни постојања мутираних облика овог вируса који се понаша врло неспецифично и непредвидиво. Релаксирајуће мере морају да буду у корелацији са тренутном епидемиолошком ситуацијом која тренутно зависи најпре од вакцинације  Шо више буде вакцинисаних, то је већа могућност за попуштање мера“, рекао је др Делић.

Епидемиолог Предраг Делић који је недавно приступио Народној странци истакао је да се на тај потез одлучио због подударности политичких ставова са програмом Народне странке.

„Оно што ми се највише допада је конструктивни приступ решавању проблема и припрема нових програма за њихово решавање. Не своди се само на пуко препознавање проблема, већ и на изради платформе за његово превазилажење у чему су ангажовани најкомпетентнији стручњаци“, закључио је др Делић.