Народна странка

Станковић: Власт да слуша наше предлоге иначе их очекује дебакл на локалним изборима

Станковић: Власт да слуша наше предлоге иначе их очекује дебакл на локалним изборима

Потпредседник Народне странке и народни посланик Ђорђе Станковић изјавио је да ће се кроз деловање у три одбора Скупштине Србије залагати за то да се Ниш и регион инфраструктурно развију и да се реше горући проблеми у Нишу, а да ће резултати који буду остварени бити мерљиви.

„Бићу члан Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику; Одбора за саобраћај и инфраструктуру, као и Одбора за финанансијска и буџетска питања. Неопходно је повећање буџета града, минимално за 30 одсто у овој години. Тај новац треба да буде уложен најпре у инфраструктурне проблеме, попут питања водовода и канализације“, рекао је Станковић на конференцији за новинаре.

Он је додао да градска власт нема ни воље ни енергије да решава питања од важности за грађане Ниша.

„Уместо да се Град ангажује да немамо после сваке кише поплаве, они граде стадион и Аква парк. И то може да дође на ред, али касније. Треба реконструисати Нишку тврђаву да ради у пуном капацитету, унапредити јавни саобраћај, ефикасније реконструисати улице... Треба отворити културни споменик Медијана. Неопходно је хитно реконструисати породилиште односно Клинику за гинекологију у акушерство. Треба улагати и у спорт, али да у клубовима играју нишка деца, а не да се доводе деца са стране и плаћају за то. Тек кад дође до промене власти, бићемо у стању да све ово спроведемо“, рекао је Станковић.

Народни посланк је напоменуо да је важно да постоји транспарентност како у односу са медијима тако и у односу са грађанима. 

„Неопходно је вратити културу комуницирања на месечном нивоу. Грађани треба да виде шта је то што ми радимо, шта је то што ми њима нудимо, да ли обећања испуњавамо. Сви народни посланици треба да делују слично тако, као и локалне власти“.

Говорећи о будућим активностима, Станковић је рекао да улазак Народне странке у парламент не значи и престанак рада на терену.

„Комуникација са грађанима се наставља. Држаћемо штандове, поново ћемо активирати Народну канцеларију, обилазићемо одборе. Већ следеће недеље је планирана посета Пчињском округу. Ниш јесте регионлни центар, али се не смеју запоставити околни градови“, закључио је Станковић.

Поводом предстојећих локалних избора Станковић је рекао да ће градска власт сигурно бити још агресивнија и поручио:

„Власт да слуша наше предлоге иначе их очекује дебакл на локалним изборима".