Народна странка

Боровић: Увести забрану коментарисања неправоснажних пресуда

Боровић: Увести забрану коментарисања неправоснажних пресуда

Милош Вучевић градоначелник Новог Садa и високи функционер Српске напредне странке, након ослобађајуће пресуде  бившем министру Предрагу  Бубалу осумњичио је судије да су учествовали у корупцији. Вучевић је тиме је без икаквог разлога, али са очигледним поводом у овај контекст довео и чланове Председништва Народне странке, угледне адвокате Владимира Гајића и Владимира Вучинића који управо раде на изради Закона о лустрацији, као и на предлогу увођења специјалног тужиоца за високи криминал.

Овакав напад је директна злоупотреба политике и јавне функције на којој се Вучевић налази због чега Народна странка и даље инсистира да се у Кривични закон Србије поново уведе забрана јавног коментарисања неправоснажних судских поступака. Због оваквих изјава које дају високи функционери власти, судије су данас у страху и забринути су да би, уз константну присмотру власти, могли бити и под присмотром  различитих тајних служби, што угрожава њихову слободу одлучивања.

Вучевићева изјава мора бити поткрепљена конкретним доказима, које он очигледно нема, па је самим тим она паушална и представља  јефтин политички маркетинг, али како долази од јавног функционера она наноси штету правосуђу чега сви морају бити свесни.

Народна странка подржава став председника Високог савета судства и Врховног касационог суда Драгомира Милојевића и упркос свим притисцима наставиће да се бори за слободно и независно правосуђе.

 

Боривоје Боровић

Члан Председништва и председник Одбора за правосуђе Народне странке