Народна странка

Боровић: Вучић се занео мислећи да контролише криминалне групе

Боровић: Вучић се занео мислећи да контролише криминалне групе

објавила новинска агенција Бета

Председник Одбора Народне странке за правосуђе, адвокат Боривоје Боровић изјавио је данас да највеће заслуге за хапшење криминалне групе Беливук-Миљковић припадају бившем министру полиције Небојше Стефановићу.

Боровић је у интервјуу за Нови магазин казао да је Стефановић открио и Јовањицу, највећу плантажу марихуане у Европи.

За хапшење клана Беливук-Миљковић, додао је он, веома је значајан и учинак страних тајних служби, попут ФБИ и ДЕА, које су дешифровале телефоне које је користила та група.

"Да није било страних тајних служби група Беливук-Миљковић никада не би била процесуирана. Показало се наша власт није имала никакве доказе о злочинима које је та група починила", рекао је Боровић.

Упитан како оцењује то што се према наводима оптужнице тај клан не доводи у везу с представницима власти, Боровић је рекао да је то доказ да је правосуђе у Србији потпуно разваљено.

"Оптужница ову криминалну групу третира од 2019. године, иако се годинама уназад зна за постојање те групе, да је под заштитом актуелне политичке власти и високих полицијских официра", навео је адвокат.

На питање да ли је могуће да безбедносне службе нису знале за постојање криминалне групе која је годинама убијала и касапила људе, Боровић је казао да је сигуран да су знале.

"Можда нису знали да су млели људска тела, али су знали да су људи нестајали. На сваком стадиону, међу навијачима постоје људи из полиције и БИА. Све што раде навијачке криминалне групе је под контролом безбедносних служби. Вође тих група имају чак и полицијске значке и режиму служе као батинаши против опозиције и новинара, и да за време избора застрашују бираче", истакао је Боровић.

Нагласио је да је као адвокат кривичар с дугогодишњим искуством веома забринут због спреге власти и криминалних група.

"Мислим да је Вучић наиван човек. Не желим му зло, али он се занео мислећи да има контролу над криминалним навијачким групама. Он не разуме да ће ти људи кад тад доћи по своје. После сваке услуге, они од власти траже све више и више. За них не постоје ауторитети, њих не интересује да ли си председник државе или министар полиције. Њихова прва мета су политичке газде, да их тако условно назовем", објаснио је Боровић.

На питање како функционише сарадња власти и криминалних група, адвокат је казао да у случају Србије, имамо председника државе и једне странке који од криминалаца очекује да контролишу изборе и да му обезбеде гласове.

"Непосредне контакте с вођама криминалних група остварују Вучићеви министри. Не могу да верујем колико су наивни и неопрезни. Они нису свесни да због своје алавости могу да изгубе главу. Не желим да стварам панику, али бојим се да ће се тешко извући из овог зачараног круга у који су сами себе уплели", оценио је Боривоје Боровић.