Народна странка

Новаковић: Звонку Веселиновићу више од 10 милиона евра за уређење центра Новог Сада

Новаковић: Звонку Веселиновићу више од 10 милиона евра за уређење центра Новог Сада

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да ће контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић преко своје фирме зарадити више од 10 милиона евра за уређење центра Новог Сада.

„У фирми Гранит Пешчар која врши поплочавање Позоришног трга је својевремено фирма Инкоп купила деонице. А, имовинска структура Инкоп-а је таква да је 40 одсто у власнштву Звонка Веселиновића, 40 одсто у власништву Милана Радоичића, а 20 одсто припада Жарку Веселиновићу, рођеном брату Звонка Веселиновића који је и председник Наџорног одбора фирме Гранит Пешчар“, рекао је Новаковић на конференцији за новинаре.

Уређење Позоришног трга је прва фаза реконструкције градског језгра за коју је, како је навео Новаковић, градска власт издвојила 378 милиона динара.

„Фазе 2, 3 и 4 подразумевају поплочавање Његошеве улице, Улице Модене, Трг Слободе и Улице краља Александра што све укупно чини 6, 8 хектара. Када се срачуна колико ће плоча бити искорићено добијемо цифру од преко 10 милиона евра који ће се слити у џеп криминалца Звонка Веселиновића“, рекао је Новаковић.

Он је истакао да су плоче које се користе за поплочавање ниског квалитета.

„То су плоче које нико не користи. У много већој мери упијају воду, брже се троше и пропадају. У самој Србији се производе плоче бољег квалитета, али фирма Гранит Пешчар је ангажована само зато што је фирма криминалца Веселиновића“, рекао је Новаковић и додао да ће знатно бити нарушен естетски изглед центра града.

Новаковић је напоменуо да је фирма која изводи радове на уређењу трга фирма осуђиваног криминалца Марка Босанца Боскета.

„Ово је доказ да најкрупније и најважније послове у граду добијају искључиво криминалци“, закључио је Новаковић.