Народна странка

Народна странка Београд: Корупција у врху ГСП-а, а запослени раде у нехуманим условима

Народна странка Београд: Корупција у врху ГСП-а, а запослени раде у нехуманим условима

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је да је ГСП „пред пуцањем“, а да су два главна проблема коруптивне делатности челника ГСП-а и лош положај запослених.

„Радници и њихова радничка права су угрожена. Раде преко 90 сати у две недеље, раде прековремено и то неплаћено, у аутобусима без грејања, кад су избори добијају квоте да доведу капиларне гласове“, рекао је Павловић у програму "Београдске теме".

Он је истакао да се синдикад Независност ГСП Београд који треба да се бави побољшањем права радника претворио у туристичку организацију. 

„Они се баве продајом туристичких аранжманима по повољним ценама. Свако ко се усуди да се побуни или поднесе тужбу бива послат у погон Космај у коме су још нехуманији услови рада“.

Павловић је навео да је ГСП на путу ка банкротству захваљујући руководству на чијем челу се налази шеф финансија Дејан Крстовић.

„Председник Србије  је доделио својим партијским послушницима предузеће као партијски плен за испумпавање новца из буџета. Две трећине трошкова Градског саобраћајног предузећа Београд се искључиво финансира из буџета Града Београда, наплата карата је јако мала, а питање је до кад ће то град моћи да поднесе“, рекао је одборник.

Он је додао да је за боље функционисање ГСП-а неопходно увести нови менаџмент који ће направити бизнис план.

„Онда ћемо видети како ће се са много више пара довести до тога да радници желе да остану ту, а да ћемо и ми, грађани, бити задовољни квалитетом услуга“, поручио је Павловић.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић осврнула се на прошлонедељне поплаве у Београду и истакла да је један од разлога зашто се оне дешавају тај што власт не одржава канализациону инфраструктуру.

„Други разлог је тај што власт гради зграде и објекте углавном на зеленим површинама те тако уништава природне дренажне системе, а заузврат не ради ништа, нити нову канализацију нити нове системе већ се све ставља на постојећу инфраструктуру“, рекла је Липовац Танасковић.

Она је позвала грађане да се јаве Народној канцеларији за правну помоћ на [email protected]

„Народној канцеларији могу да се јави и сви они који имају информације о коруптивним делатностима и кршењу закона у јавним предузећима, а плаше се да то изнесу у јавност“, поручила је Липовац Танасковић.