Народна странка

Алексић: Немамо шта да разговарамо са Мајом Гојковић осим о оставци

Алексић: Немамо шта да разговарамо са Мајом Гојковић осим о оставци

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас, поводом позива председнице парламента Маје Гојковић свим посланичким групама на консултације идуће недеље, да „са њом нема о чему да се разговара“.

„Захтеви људи који четири месеца протестују широм Србије су јасни, а то је између осталог и оставка Маје Гојковић. Три године смо захтевали и молили је у име грађана Србије да успостави нормалан рад у парламенту, да поштује пословник, да не шиканира опозиционе посланике, да не урушава највише законодавно тело и од њега прави ријалити у коме су главне звезде Ристичевић и Мартиновић“, навео је Алексић у изјави агенцији Бета.

Он је додао да је Маја Гојковић увела праксу да власт подноси лажне амандмане на предлоге закона, како би потрошила време опозиције за расправу о законима, као и да се закони усвајају без озбиљне расправе.

„Није прихватила ниједан од преко 200 закона које је предлагала опозиција. Парламент је изгубио и законодавну и контролну улогу извршне власти захваљујући Маји Гојковић. Оваквим понашањем, јасно је показала да није достојна да обавља функцију председника парламента и са њом можемо да разговарамо само о њеној оставци“, додао је он.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић позвала је раније данас представнике свих посланичких група на састанак у уторак, 16. априла, на којем ће разговарати о даљем раду тог представничког тела.

Она је новинарима у Дому Народне скупштине казала да жели да са представницима свих партија у Скупштини разговара о томе како да боље заступају грађане и да „побољшају процедуре рада које је актуелни сазив наследио од бившег режима“.

преузето са агенције Бета