Народна странка

Алексић: Бахатост, корупција и лаж – главне одлике режима

Алексић: Бахатост, корупција и лаж – главне одлике режима

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да су „бахатост, корупција и лаж“ речи које најбоље осликавају представнике актуелне власти у Србији.

„Ова власт је корумпирана као ниједна пре, контолише медијски простор, а ви у таквим условима треба да допрете до грађана и прикажете им истину и понудите алтернативу. Мислим да никад није било теже бити опозиција у Србији него данас“, рекао је Алексић у подкасту „Снага ума“. 

„Власт не жели ни на који начин да се одрекне политичке моћи. Међутим, свака лаж има рок трајања. Тако је и пораз власти неминован. Вучићев ментални склоп неће моћи да прихвати тај пораз. Зато је све нервознији“, навео је Алексић.

Потпредседник Народне странке је истакао да држава не може да се развија све док је доминантан култ личности.

„Држава не може да напредује док имамо једног човека који одлучује о свему. Држава може да напредује само ако имамо изграђен систем и ако озбиљни и остварени људи имају одговорност за оне функције које обављају. Потребан нам је систем где грађани неће зависити од тога да л’ ће бити у милости или немилости једног човека, него да проблеме које имају могу да решавају на локалном нивоу“.

Он је додао и то да је потребна комплетна промена система како би политика у Србији „била оно што је у развијеним земљама“. 

„Политика је у Србији изгубила смисао. Служи да би се политичари преко ње богатили односно постала је бизнис. Власт је толико обесмислила сам појам политике да разлог бављења истом више није идеологија или идеје. Ми смо нека врста хибридног режима између диктатуре и неке врсте демократије. У таквом амбијенту способни људи беже од политике јер је виде као блато и још морају да прођу кроз медијски линч“, рекао је Алексић.

Поводом скоро свакодневног обиласка Србије и разговора са грађанима, Алексић је истакао да људи тешко живе и да им је потребна нада да ће у наредном периоду доћи до промена.

„Ми имамо једно раслојавање људи у Србији – ствара се група екстремно богатих људи и ствара се група сиромашних, а средњи слој ће потпуно исчезнути. Грађани су несвесно постали поданици режима. Живе у страху и чекају неку промену, потребно им је охрабрење, а то је оно што ми треба да им пружимо“, поручио је Алексић.