Народна странка

Анђелковић: Шапић изјавом о Савском насипу показао небригу и незнање

Анђелковић: Шапић изјавом о Савском насипу показао небригу и незнање

С обзиром на то да смо недавно чули од господина градоначелника, др Александра Шапића, једну паушалну, рекао бих злонамерну и јако опасну изјаву да савски насип на Новом Београду није угрожен дивљом градњом, прекопавањем и коришћењем у сврху пута за моторна возила. Рекло би се да градоначелник ни од кога није чуо утемељено другачије мишљење. 

Да не би подлегао недобронамерном притиску “злих” активста, грађевинских инжењера или инжињера за бујице и ерозију па променио своје уважено мишљење, господину Шапићу нудим увид у стручну литературу и уџбенике који се могу наћи на Универзитету у Београду а из којих се могу добити релевантна сазнања о пројектовању, извођењу и одржавању једног оваквог хидротехничког објекта. Предлажем да обавезно погледа (прочита) “Регулација река, речна хидраулика и морфологија” проф. др М. Јовановића, затим “Пројектовање у бујичарству” проф. др В. Ђековића, обавезно “Регулације река” проф. др Д. Мушкатировића, “Инжењерски приручник” проф. др Љ. Јефтића и наравно сву другу доступну литературу уважених колега и колега из иностранства.

Један део ових издања поседујем у личној библиотеци, доста исхабана додуше, али радо ћу их уступити на један период господину градоначелнику. Остала издања, професора Јовановића нпр, или професорке Бабић Младеновић, може лако наћи у Универзитетској библиотеци.

Да снага знања буде изнад сујета господине Шапићу.

др Александар Анђелковић, 
председник РО Народне странке за заштиту животне средине