Народна странка

Мирослав Алексић

Мирослав Алексић

Мирослав Алексић рођен је 1978. године у Крушевцу. Основну и средњу Електротехничку школу завршио је у Трстенику.  Вишу пословну школу, смер Порези и царине,  завршио је 2000. у Београду, а звање дипломираног економисте стекао је на државном Економском факултету у Косовској Митровици 2010. године.

Мастер академске студије на привредно-правном програму завршио је 2014. године на Правном факултету за привреду и правосуђе у Новом Саду.

Више деценија се са породицом бави пољопривредном производњом, а од 2000. се бави предузетништвом у породичној фирми која је 2003. била један од највећих извозника свеже шљиве из Србије. У тој фирми Алексић је и данас у запослен.


Од 2008 до 2015. године био је власник фирме која је у партнерству са нафтном компанијом ОМВ отворила и управљала бензинском станицом у Трстенику.

Политиком, на локалном нивоу, почео је да се бави 2008. године када је обављао функцију директора Дирекције за планирање и изградњу "Трстеник". Ову функцију обавља до 2012. године када је изабран за председника Општине Трстеник. На тој функцији остаје четири године, а у време његовог мандата, осим инфраструктурних, у Трстенику су решени и главни деценијски проблем грејања и водоснабдевања и заустављен покушај изградње рудника Никла у Трстенику.

Политиком на националном нивоу почиње да се бави 2016. године када је изабран за посланика у Народној скупштини Републике Србије. 

Политичку каријеру започео је у Уједињеним регионима Србије, а након гашења те политичке странке основао је Народни покрет Србије, који је 2016. године регистрован као политичка странка. На председничким изборима 2017. године подржао је Вука Јеремића као кандидата и са њим формирао Народну Странку чији је данас први потпредседник.  

Ожењен је и отац двоје деце. Живи и ради у Трстенику.