Народна странка

Народна странка наставља акцију прикупљања потписа против чланства „Косова“ у Уједињеним нацијама

Народна странка наставља акцију прикупљања потписа против чланства „Косова“ у Уједињеним нацијама

Народна странка и ове недеље у преко десет градова широм Србије наставља акцију под називом “Један потпис мења све” која подразумева прикупљање потписа грађана против давања столице “Косову” у УН.
Током прикупљања потписа прошлог викенда у Крагујевцу председник Народне странке Вук Јеремић указао је да  “разграничење” о коме говори власт значи моментално чланство “Косова” у Уједињеним нацијама, и незаустављиво води стварању Велике Албаније.

“То “разграничење” значи вољно и трајно отуђење дела територије Републике Србије. “Разграничење” значи прекрајање граница државе, статус “Косова” као пуноправног члана Уједињених нација, а у року од неколико година и Велику Албанију. “Разграничење” представља и учвршћивање диктатуре у Србији која закономерно води у фашизам. “Разграничење” је противуставно, опасно и дубински штетно “, рекао је Јеремић.

Потписи против споразума којим би Србија омогућила Приштини чланство у УН и тиме се неповратно и трајно одрекла Косова и Метохије овог викенда прикупљаће се у Београду, Новом Саду, Нишу, Бору, Крагујевцу, Јагодини, Зрењанину, Инђији, Кикинди, Сокобањи, Трстенику и Иригу као и у другим градовима широм Србије.

У оквиру акције „Један потпис мења све“ у недељу, 19. августа потписи ће се прикупљати и на Каленић пијаци (угао Максима Горког и Њгошеве - плато Соје Јовановић) када ће изјаву за медије дати потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

 


Тим за односе са јавношћу 
Народна странка