Народна странка

Ненад Велимировић: Панчево ће поново бити истински град спорта

Ненад Велимировић: Панчево ће поново бити истински град спорта

Спортски дух Панчева је изнедрио огроман број спортских величина, просто нестваран за број становника који имамо.

Набрајање заслужних мајстора спорта које је Панчево изнедрило дуго би потрајало па ћу одмах да се престројим на суштину. Када погледамо објективно постоје спортски терени по насељима у Панчеву, али наравно требало би да их буде више. Неки душебрижници ће рећи да су и ови терени углавном празни и да деца данас углавном своје време проводе играјући игрице на мобилном телефону и компјутеру. Да то је нажалост истина.

Поставља се питање како да нашу децу одвојимо бар на тренутак од електронских уређаја и поново их вратимо на спортске терене где су се њихови родитељи некада играли, тренирали и сањали да и они постану велики спортисти једног дана.

Одговор је врло једноставан. СИСТЕМ, СИСТЕМ, СИСТЕМ!

Народна странка се залаже да се у Панчеву поред терена за спорт (кошарка, одбојка, атлетика, гимнастика) која би свако панчевачко насеље требало да има, без страначког запошљавања ангажују професори физичког васпитања који ће бити по насељима анимирати и радити са најмлађима и приближити им спорт тако да свако панчевачко дете има могућност да тренира без обзира на то да ли родитељи имају новца за спорт или не. 

Спорт је радост, спорт је здравље, спорт је социјализација. Само од нас зависи да ли ће наша деца, као некада њихови родитељи имати могућност да од малена стекну љубав према физичком васпитању, а од тога онда креће и све остало. 

Ресорни одбор за спорт Градског одбора Народне странке Панчево жели да свој фокус усмери на најмлађе и да им се ЗАИСТА омогући да схвате и заволе спорт и право дружење. Професори физичког васпитања који би били ангажовани на раду са децом имали би могућност да своју, на првом месту љубав према спорту, пренесу на наше најмлађе и да према систему успоставе секције које би прошле комплетну атлетску и пливачку школу и онда се усмеравали на неки од спортова који би им био ту у њиховом дворишту. 

Градски одбор Народне странке се залаже да спортско Панчево крене у правцу здравља најмлађих Панчеваца, и да Панчево поново буде перјаница спорта и најздравијих људи у Србији. Улагање у изградњу нових спортских терена, базена, активирања стадиона за атлетска такмичења и наравно за запошљавање наше деце која су завршила факултет за физичко васпитање и годинама чекају посао су приоритети у нашем граду. Никакво страначко запошљавање никада неће бити присутно у визији Народне странке већ ће се људи запошљавати по вредности. Да најбољи, најодговорнији, највреднији, најхуманији васпитавају децу Панчева.

Ненад Велимировић,
члан ГрО Народне странке Панчево,
професор физичког васпитања и спорта