Народна странка

Милош Краљ: Држава против Војвођанског сељака – други део

Милош Краљ: Држава против Војвођанског сељака – други део

Писали смо раније о ситуацији у пољопривреди у АП Војводини као и о намери садашње власти да потпуно упропасти сељака као и да обесхрабри сваког ко би се упустио да започне живот младог пољопривредника.

Оно чега смо се бојали, нажалост се и обистинило. Према званичној одлуци Покрајинског секретаријата за пољопривреду нема новчаних средстава за 5 конкурса међу којима су конкурс за побољшавање сточарске производње и пошумљавање и расаднике. Најпогубније од свега је то што нема новца за конкурс за младе који би тако тек требало да започну прве кораке у пољопривреди, а незванично исти се неће расписивати ни наредне године. Када ово прочитамо појављује се у глави море питања на која не знамо одговоре:

Како је „економски тигар“ дошао у ситуацију да нема пара за ову намену?

Како немамо новца кад имамо највећи раст БДП-а у Европи тј. најмањи пад?

Где је нестао новац из буџета намењен за младе и развој сточарства?

Да ли власт планира да рефундира трошкове сакупљања документације и израде бизнис плана за све који су конкурисали на ових 5 конкурса која су проглашена неважећим?

За шта се Србија задужује код страних поверилаца тренутно, а за пољопривреду нема?

Зашто држава између пензионера и младих бира увек ове прве?

Да ли је циљ овога да се млади обесхрабре и крену пут бољег живота у некој другој земљи јер већина свакако и не гласа за тренутну власт?

Да ли исто можемо очекивати да се деси и са конкурсом за младе код министарства с обзиром да је прошло скоро годину дана од расписивања истог, којем је иначе противзаконито продужен рок за још недељу дана и у том периоду је предато још 1.500 пријава?

Да ли је могуће да све што власт уради није у корист народа и државе?

Једини начин је да сви кренемо тракторима ка Новом Саду и Београду и да се направи блокада државе јер ова власт не реагује докле год није угрожена.

Милош Краљ,
потпредседник Општинског одбора Народне странке Врбас