Народна странка

Гајић: Национални интереси Србије су изнад партијских интереса

Гајић: Национални интереси Србије су изнад партијских интереса

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да су национални интереси Србије изнад интереса било које странке и оних који су тренутно на власти, а да прозападна опозиција сматра да је „потребно бити против државе зато што си против актуелне власти“ и да зато тај део опозиције никада неће победити на изборима.

„Нисам полудео да будем против националних интереса Србије по важним питањима као што су чланство самопроглашеног Косова у Савету Европе, резолуција УН о геноциду, француско-немачки план за независност Косова и Метохије, увођење санкција Русији… Да тако мислим, био бих члан Зелено-левог фронта, а не председник Народне странке“, рекао је Гајић телевизији Танјуг.  

„Нисам ни секунд био на власти од 1990. године, када сам почео да се бавим политиком. Критикују ме из такозване праве опозиције, а од њих нема ко није сарађивао са властима, да ли са СПС-ом или са СНС-ом. Они ме критикују јер се не слажем са њиховом политиком за коју сматрам да је дубоко антисрпска“, додао је Гајић.

Гајић је рекао да СНС на изборима добија милион гласова више од опозиције и да је зато неопходно да пола милиона гласача власти гласа за опозицију, а то не може да се догоди ако се тим бирачима гура прст у око.

„Партија не би требало да буде држава и не поистовећујем интересе Србије и индивидуална права грађана са интересима владајуће странке“, закључио је Гајић.